l’Horta Sud

Municipis que integren la Comarca:
Alaquàs, Albal, Alcàsser, Aldaia, Alfafar, Benetusser, Beniparrel, Catarroja, Lloc Nou de la Corona, Manises, Massanassa, Mislata, Paiporta, Picanya, Picassent, Quart de Poblet, Sedaví, Silla, Torrent, Xirivella.

Límits geogràfics de la Comarca:
Al nord limita amb la Comarca de l’Horta Nord, a l’est amb la ciutat de València i l’Albufera, al sud amb les comerques de la Ribera Alta i la Ribera Baixa i a l’oest amb la Comarca de La Foia de Bunyol.

Predomini Lingüístic de la Comarca:
La Comarca històricament sempre ha sigut valencianoparlant i així es demostra en la gent que viu als pobles i sobre tot als seus centres històrics. Però entre les decades dels ’60 i ’70, l’Horta ha passat a compartir espai amb els immigrants que venien d’altres regions de l’estat espanyol i actualment hi han castellanoparlants i valencianoparlants.

Economia predominant a la Comarca:
Actualment l’economia que predomina a la Comarca és la industrial, sent el moble un dels majors sectors industrials assentats a la comarca. Després el Sector Serveis i en últim lloc l’Agricultura.
Històricament aquesta Comarca, com el seu nom indica, el seu principal motor econòmic era l’agricultura, camps citrícoles (com tarongers) i arrossals, en les poblacions que tenen el seu terme municipal a l’Albufera.

Documents d’interés de la Comarca
– Estatuts de la Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud [PDF]