NOMDEDÉU: LA RECUPERACIÓ ECONÒMICA DEL CONJUNT EUROPEU ÉS VITAL PER A L’ECONOMIA VALENCIANA

5 05 2009

El cap de llista del BLOC en la Coalició per Europa, Enric Nomdedéu, ha assegurat que “les previsions que fa la Comissió Europea sobre l’increment de l’atur a l’estat espanyol són molt preocupants, i haurien de dur-nos a una negociació i a un necessari acord entre totes les parts implicades, tant les forces polítiques, com els sectors empresarials i laborals, per tal de trobar maneres àgils i pràctiques d’aminorar al màxim aquestes previsions”.

Nomdedéu ha afirmat també que “referint-nos ja en concret al País Valencià, hem de tindre present que la nostra és una economia molt basada en l’exportació, i en una part impòrtant aquesta exportació es dirigeix a la resta de països de la Unió Europea. Per tant, tots els síntomes de recuperació que puguen començar a mostrar aquests països seran molt positius per a la reactivació de la nostra economia, tant des del punt de vista de les exportacions de béns de consum industrials, siguen la ceràmica, el calcer, el moble, el joguet o la producció tèxtil, com a la de productes agraris, començant per la taronja, i també de cara a la reactivació de la vinguda de turistes al nostre país.

Nomdedéu ha dit que “justament per això ens interessa tant seguir el que passe a la resta d’Europa, i per això mateix és important que, quan es vagen donant síntomes d’aquesta recuperació, els valencians estiguem preparats per a afrontar els nous reptes i les noves demandes que ens arriben. I això vol dir, entre altres aspectes, la millora de les nostres infraestructures, tant ferroviàries com per carretera, el bon funcionament dels nostres ports, la dignificació dels aeroports o, sobretot, la millora de la nostra competitibitat mitjançant un procés de formació de les persones i d’impuls de la innovació i la tecnologia de les empreses. És cap ací on haurien d’anar adreçades les nostres polítiques i és cap ací on cal buscar la col.laboració econòmica i les “complicitats” de les institucions europes. I això és el que impulsarem des del BLOC dins de la Coalició per Europa durant la propera legislatura”.


Accions

Informació
%d bloggers like this: