EL BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ DE PICASSENT DENUNCIA L’ESTAT LAMENTABLE DEL CENTRE DE SALUT

12 02 2009

El col·lectiu del BLOC NACIONALISTA VALENCIÀ de Picassent vol denunciar la situació precària en la qual es troba a hores d’ara el Centre de Salut de la població. Un centre, que es va inaugurar al 1991, i que s’ha quedat obsolet, tant en les seues infraestructures com en el nombre de professionals que en ell treballa.

Amb l’arribada del fred, la situació del Centre de Salut s’ha convertit en irresistible. L’aparell d’acondicionament de fred i calor de l’edifici s’ha deteriorat de tal manera que el seu funcionament s’ha revelat com insuficient per abastir de forma adequada a totes les infraestructures de l’edifici. “Es irresistible, amb l’arriba del fred els propis treballadors del Centre hem hagut de comprar els nostres calefactors per no tindre que patir fred. Estem fent una despesa de la nostra butxaca per la incompetència de la Conselleria de Sanitat”, han assegurat treballadors del Centre al nostre col·lectiu.

El problema s’agreuja pel mal estat de les portes de l’edifici que deixen escapar les temperatures “perquè estan obsoletes i no tanquen be”. A açò cal sumar que la porta principal no està preparada per als minusvàlids, ja que malgrat que es va realitzar una rampa d’accés, el pes de la porta és tan gran que resulta impossible que les persones amb discapacitat física puguen accedir a l’edifici per ells mateixos. “Estos problemes els hem fet palesos a la direcció de l’àrea, però la pilota va d’un costat a un altre i mai s’acaba arreglant”, expliquen els treballadors.

Centre col·lapsat a estos problemes cal sumar un que ja tenen molts Centres de Salut del País Valencià. A hores d’ara la situació de col·lapse del mateix es prou important. El centre es queda xicotet, el mobiliari es antic, però sobretot existeix una preocupant saturació de demanda. Es recomana que hi hagen 1400 persones per “cupo” però tots ells passen dels 2000.

El Bloc Nacionalista Valencià de Picassent vol destacar la desproporció entre la població i els recursos tècnic i humans dels que disposa el centre. Així un dels grans problemes és la duplicació de la població. A Picassent es diu que hi ha uns 15.000 habitants però actualment existeix una gran població flotant (23 urbanitzacions més el Centre de menors) i els recursos mèdics en deu anys no han augmentat, i els tècnics no són equiparable.

Al centre de Salut de Picassent cada metge té assignats entre 2.100 i 2.200 pacients quan el màxim hauria d’estar en 1.400. És per això que el Bloc vol fer constar que esta situació no es solucionaria amb un metge més sinò que en caldrien com a mínim 3. Actualment hi ha 8 metges de família i tres pediatres al Centre Salut de Picassent.


Accions

Informació
%d bloggers like this: