EL PLE DE L’AJUNTAMENTDE CATARROJA APROVA PER UNANIMITAT LA MOCIÓ DEL BLOC SOBRE L’ESTACIÓ

3 02 2009

El ple de l’Ajuntament de Catarroja ha aprovat per unanimitat la moció que el BLOC de Catarroja ha presentat en el ple ordinari de gener celebrat este divendres i ha exigit al Ministeri de Foment reformes urgents en l’estació de Catarroja que facen possible l’accés a este servei públic a totes les persones del municipi sense cap discriminació.

El Bloc ha recordat que les actuals instal·lacions discriminen els ciutadans que tenen mobilitat reduïda. Una persona, per exemple, que va en cadires de rodes, crosses o que duu un xiquet en un carret li resulta impossible poder baixar i pujar tantes escales, es tracta d’una barrera física intolerable en el segle XXI. El BLOC en la seua moció ha exigit solucions urgents i ha donat suport, així, a les reivindicacions que han fet molts ciutadans de Catarroja al llarg dels últims anys, entre ells, membres de l’Associació de persones amb discapacitats APAMI de Catarroja, entre d’altres.

Així mateix també es van presentar tres mocions relacionades amb el conflicte que es viu a Gaza entre Palestins i Israelians, mocions presentades per Harbi, EU i el PP. Les tres mocions tenien semblances però sols la del PP condemnava i situava en les mateixes condicions els atacs de Hamas amb els atacs indiscriminats del govern israelià, que en tot moment ha estat al marge dels acords de la comunitat internacional. Per coherència i arran del que he pogut llegir sobre la posició del BLOC, hem donat suport a les mocions d’EU i harbi però s’hem abstés en la del PP amb explicació de vot. Finalment s’ha aprovat la moció del PP que ha rebut el suport del PSOE. El PP ha votat en contra de la resta de mocions.

Per últim, es va aprovar l’exposició al públic del PGOU, una formalització més per legalitzaradministrativament la barbàrie urbanística del PAI del Nou Mil·lenni, un PAI que s’ha aprovat al marge de l’actual PGOU. Ara es tindrà 45 dies per a presentar les al·legacions que considerem pertinents.

Pel que fa a les preguntes i precs, el Bloc ha felicitat els funcionaris que han fet possible el canvie en la pàgina web municipal, ha recriminat al PP que el Pla d’inversions Estatal s’haja aprovat per Junta de Govern Local i no pel ple municipal on es troba la representació de tot el poble. Hem exigit el compliment de la legislació vigent en matèria lingüística i hem demanat explicacions respete a la situació de la piscina coberta, així com saber si està prevista a curt termini una reforma de la Plaça del Port.


Accions

Informació
%d bloggers like this: