EL BLOC DE SILLA DENUNCIA QUE LA NAU ON ESTAN FENT-SE LES PRESENTACIONS NO REUNEIX LES CONDICIONS DE SEGURETAT QUE MARCA LA LLEI.

29 01 2009

El Bloc de Silla ha denunciat públicament que l’Alcalde de Silla, Francesc Baixauli, ha ignorat els informes dels tècnics municipals i ha cedit a les falles de la localitat una antiga nau industrial per a la realització de les presentacions falleres que no compleix amb els requisits mínims de seguretat i salubritat que estableix la llei per a la realització d’espectacles, activitats recreatives i establiments públics.

Segons el portaveu del Bloc de Silla, Josep Ll Melero, la negativa de Baixauli a acabar l’edifici multifuncional, que es va començar la passada legislatura quan ostentava l’alcaldia el Bloc i que van demanar de forma unànime les associacions culturals de Silla, l’ha dut a posar en perill la integritat física de centenars d’adults i xiquets al cedir una instal·lació que segons els tècnics municipals no compleix amb els requisits necessaris que estableix la llei per a la celebració d’actes de presència massiva de públic com són les presentacions falleres. A més la instalació no compta amb la preceptiva llicència municipal i no ha sigut legalitzada davant la Conselleria competent com marca la llei i recorden al seu informe els tècnics municipals que han informat a requeriment del Bloc.

Josep Melero es reunirà amb els presidents de totes la falles i amb el president de la Junta Local Fallera per a informar-los sobre la situació i d’aquesta manera que puguen prendre una decisió, o almenys perquè informen als pares de quin és l’estat del recinte i que aquestos puguen decidir si mereix la pena posar en perill la integritat física dels menors que estaran presents a les presentacions.

Així mateix Josep Ll Melero ha lamentat que una falla ja haja fet les seues presentacions sense haver estat informada de les irregularitats el que considera una irresponsabilitat per part de l’equip de govern i en particular de l’Alcalde. A més s’ha contractat un segur sense informar a l’asseguradora dels informes de l’arquitecte tècnic i de l’arquitecte municipal amb el que amb tota seguretat la assegurança contractada en aquests moments no té el més mínim valor el que agreuja, encara més si cap, la situació en la qual es van a desenvolupar aquestes activitats.

Finalment Melero ha anunciat que demanarà responsabilitats a tots els que han permés aquesta situació ja que amb tota probabilitat Baixauli ha comès un acte de prevaricació al posar en greu perill a la població amb l’única finalitat de salvar-se políticament i com a conseqüència de la seua negativa de dotar a la població amb l’edifici multifuncional que està pràcticament acabat però paralitzat per ser un projecte en el qual no ha tingut cap protagonisme polític.


Accions

Informació
%d bloggers like this: