El BLOC de Torrent demana que es respecten els preus i es depuren responsabilitats

26 01 2009

El grup municipal del BLOC, a través del seu portaveu Vicent Beguer ha expressat “la indignació de la nostra formació davant d’açò fet que cal considerar escandalós. Caldrà depurar responsabilitats entre els que han posat en joc la credibilitat de la institució amb pràctiques allunyades de l’ètica

El BLOC ha explicat que es van celebrar dos sortejos, un el 15 de gener del 2008 i un altre l’11 de desembre del 2008 quan les bases parlen d’un únic sorteig davant de notari. El dia 15 de gener no es va explicar que alguns pisos, el 30%, podien pujar de preu i que variava el tipus d’ajudes a rebre. Per això van eixir els agraciats sense saber que porta els havia correspost. Mentrestant, es va canviar la qualificació provisional i es va celebrar un altre sorteig per a decidir a qui es perjudicava l’11 de sembre de 2008.

Beguer considera “gravíssim que ningú donara la cara en el sorteig del dia 15 de gener del 2008 per a explicar als jóvens i a les seues famílies els canvis que s’havien produït dies després de tancar-se el cens definitiu de participants. Ningú va explicar que estaven optant a dos classes de vivendes amb preus i ajudes diferents. I més encara, quan l’alcaldessa de Torrent és la presidenta del Consell d’Administració de Nous Espais S.A. Que és qui va traure avant la proposta per a modificar les condicions publicitades”.

Per al grup municipal del BLOC “l’única eixida jurídica a disposició de l’empresa Nous Espais S.A. No és una altra que complir amb allò que es va incloure en l’oferta i promoció de les vivendes. Els 1.272 jóvens de Torrent que es van inscriure per a participar en el sorteig de 168 vivendes tenen drets reconeguts com a consumidors i usuaris que no es poden satisfer amb una proposta d’acord extrajudicial per als afectats. Els agraciats en el sorteig tenen dret a una vivenda en eixe edifici, la que els ha correspost i al preu que se’ls va publicitar. I este dret és extensiu a tots els inscrits en el sorteig que estan en llista d’espera davant de possibles renúncies”.

En este sentit afirmen que “la jurisprudència és extensa i claríssima. La publicitat forma part del contracte futur i en este cas es va repartir un CD a cada sol·licitant i se’ls va explicar, per activa i passiva, els preus i les ajudes que podien rebre per a atraure’ls. A més, les condicions exigides ho van anar únicament per a vivendes en règim general per la qual cosa va haver-hi una restricció que va perjudicar persones que sí que podien haver optat a vivendes de preu concertat que constituirien un altre hipotètic grup d’afectats”.

Beguer també recorda que “el preu estimat per a les vivendes va ser el de règim general per a calcular l’import que Nous Espais pagava a l’Ajuntament de Torrent per les parcel·les. Si s’han canviat les qualificacions provisionals unilateralment l’Ajuntament té dret a veure’s rescabalat per la plusvàlua generada. En cas contrari, haurà sigut presumptament estafat pel Consell d’Administració de l’empresa pública que coneixia que l’acord municipal estava condicionat a este extrem i ha pretés burlar-ho”.

Beguer estima que l’única solució que no presenta inseguretat jurídica creada davant de les pretensions de possibles afectats per este suposat frau és “la indemnització per l’import que se’ls exigix en excés”. Entre els afectats s’ha d’incloure al propi Ajuntament de Torrent, fet que legitima per a exigir responsabilitats a qualsevol veí. Per este motiu per al BLOC “l‘únic arreglament és garantir la plena igualtat d’aquells que han aconseguit una vivenda perquè qualsevol altra solució és una frau de llei”.

noticia a La Opinión de Torrent


Accions

Informació
%d bloggers like this: