BLOC de Catarroja – L’EQUIP DE GOVERN APROVA UNS PRESSUPOSTOS POC REALISTES I MALBARATADORS

7 01 2009

El nou responsable de protocol cobrarà 30.000 euros bruts a l’any. Així mateix, el periodista de l’alcalde i la seua secretària també veuran augmentar els seus emoluments. Solament la partida de personal de confiança, que augmenta un 28% respecte als pressupostos del 2007, suposa per a les arques municipals un desembors de més de 178.000 euros. Per a festes i comunicació social s’han destinat més de 500.000 euros. Quantitats desproporcionades i impròpies, segons ha matisat el Bloc, especialment tenint en compte la crisi econòmica i que el deute del consistori, a la fi del 2008, pot situar-se en 15.240.531 €.

L’equip de govern de l’ajuntament de Catarroja (PP-UV) ha aprovat els pressupostos per al 2009, uns pressupostos que ascendeixen a un total de 21.403.113 €. I que han rebut el rebuig del Bloc de Catarroja i de la resta de partits de l’oposició per considerar-los poc realistes i malbaratadors.

El Bloc ha destacat que les partides destinades a personal de confiança de l’equip de govern, a les festes i a la comunicació social, suposen per a les arques municipals un desembors superior als 600.000 €, enfront dels 182.000 € que l’equip de govern destina als programes de serveis socials, és a dir, a les emergències socials, cooperació, immigració, absentisme escolar i integració cultural. Mentre hi ha persones esperant mesos i mesos el servei de teleassistència, l’equip de govern es gasta milers d’euros en festes i en propaganda política, una autèntica vergonya.

Per al regidor del Bloc, Jesús Monzó, els pressupostos per al 2009, evidencien, una vegada més, la poca sensibilitat que en matèria social té l’equip de govern, així com el nul interès a fomentar l’ús del valencià que només rep 7. 832 €, un 0,03 % del pressupost. El Bloc ha tornat a insistir que 30.000 € en ajudes per a la instal•lació d’ascensors és una partida ridícula que solament cerca vendre fum però que no permet solucionar el problema als veïns que han de fer-se càrrec d’un pressupost elevadíssim. Prova d’això és que ningú les va sol•licitar l’any passat.

El portaveu del Bloc també ha destacat que la dolenta gestió del govern de la Generalitat en matèria educativa i sanitària suposa als catarrogins una despesa anual en seguretat per als barracots i en el lloguer del centre d’especialitats que supera els 100.000 €. Un any més, molts parcs i jardins del municipi que es troben en lamentable estat haurien d’esperar com el parc de les Moreres, la plaça del Port, la del Toll o la plaça de la regió, totes elles en un estat deplorable.


Accions

Informació
%d bloggers like this: