A més, segons l’escrit, “la forçada argumentació de l’acte que s’impugna, tracta al sector com una mica aliè o estrany al propi casc municipal”, reconeixent així el gran impacte que suposarà el seu desenvolupament.
Així, en l’escrit presentat davant la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge, el Bloc de Catarroja ha sol•licitat que es revoque i deixe sense efecte l’acte objecte de recurs.
En el document s’exposa que per a justificar l’homologació sectorial modificativa que s’impugna s’està revisant el Pla General d’Ordenacio Urbana (PGOU) de Catarroja en paral•lel.
A més, existeix una gran diferència entre la noció legal de “revisió” i la de “modificació” d’un instrument d’ordenació urbanística, doncs si bé ambdós tenen en comú la seua finalitat de produir una alteració del contingut del pla en vigor, el seu sentit, abast i efectes són substancialment distints.
“La reclassificació aprovada s’ha fet al marge del procediment legalment establit, ja que, al tractar-se d’una verdadera revisió del PGOU, la tramitació és la prevista en els articles 38 i següents de la LRAU”, han afegit des del Bloc.
D’altra banda, també s’ha indicat que la resolució que s’impugna ha estat dictada en absència d’un informe preceptiu i vinculant.
De fet, han recordat que quan els actes o plans de les Comunitats Autònomes o de les entitats locals comporten noves demandes de recursos hídrics, la Confederació Hidrogràfica es pronunciarà expressament sobre l’existència o inexistència de recursos suficients per a satisfer tals demandes.
Així, l’informe que ha d’emetre la Confederació Hidrogràfica del Xúquer és vinculant des del moment que la seua no emissió ho converteix en desfavorable.
Per tot això, el Bloc de Catarroja ha sol•licitat que es revoque i deixe sense efecte l’acte objecte de recurs.